Танаси Кокинакис бе смятан преди няколко години за бъдеща звезда на тениса, но тежките травми със сигурност попречиха на кариерата му да се развие по план.

На два пъти той пропускаше по цяла година заради контузии. Това се случи през 2016-а и 2020-а. Между двете тежки травми той така и не успя да възвърне своето постоянство, като редуваше добри мачове с безславни отпадания от турнирите.

Именно заради това, когато Кокинакис получи "уайлд кард" за Australian Open ипобеди Сун Ву Куон в първия кръг, не успя да спре сълзите си.

Емоционален момент за него след повече от година далеч от корта, а в интервю пред "Ordineroli Speaking", Кокинакис говори за тежките си периоди в последните години.

Той разкри, че освен с дизическите проблеми, той е трябвало да се бори и с доста тежка депресия.

"Преминах през доста различни фази, но мисля, че най-тежко бе след операцията на рамото през 2016-а.

Беше доста зле и през 2019-а, когато разкъсах гръден мускул. Шест месеца се възстановявах и тренирах, а при завръщането си отново направих разкъсване на същото място.

Ако трябва обаче да посоча най-лошият момент, може би това бе краят на 2016-а и началото на 2017а.

Тогава депресията бе основният ми проблем. Помня, че влизах в заведения и изпадах в паника, трябваше просто да изляза веднага.

Постоянно бях нервен, усещах всеки удар на сърцето си. Наистина това бяха странни неща, които никога не бях изпитвал през живота си. В тези периоди нито една позитивна мисъл не мина през мен, не можех да се откъсна от действителността, гледах само негативното.

Седях в стаята си и просто плачех без никаква причина. Отивах на разходка и след 100 метра изпитвах страшна тревога и се връщах.

С времето нещата се пооправиха. Може би постепенно с подобряването на физическото ми зраве, станах по-здрав и психически.

Предполагам, че могат да ме разберат само хора, които са преминали през същото нещо. Просто каквото и да се случва покрай теб, ти си затворен само с твоите мисли. А твоето съзнание е едно тъмно място, където се случват само лоши неща", сподели Кокинакис.