Легендарният Джон Макенроу изказа мрачна прогноза за това в каква форма ще се завърне Роджър Федерер след травмите на швейцареца.

Маестрото не е играл от януари, а и няма да се появи на корта преди същия месец догодина, когато се очаква да е на линия за Откритото първенство на Австралия. Роджър имаше проблеми с коляното, оперира се през февруари и трябваше да е готов за "Уимбълдън" през юни, но пандемията спря целия сезон.

Травмата не си отиде и се наложи нова интервенция, като Фед обяви, че няма да играе тенис след рестарта, чак до края на 2020 г. Швейцарецът навърши 39 години през август.

"Трудно е да си го представя как печели големи титли отново - сподели своето виждане Макенроу. - Не мисля, че дори ще видим Роджър близо до онзи играч, който беше. Съжалявам, ако звучи твърде песимистично. Естествено, при таланта и уменията му, не изключвам да ме опровергае, но логиката сочи обратното.

Трябва да се има предвид, че един голям шампион като него няма да седи на корта само, за да е там, ако не може да е конкурентен за трофеи. Федерер сам ще се откаже бързо, ако види, че не е на нивото, което има като стандарт.

А аз подозирам, че ще е точно така.

В Австралия вероятно ще го видим за първи път след травмите, а това е негов тип настилка, негов тип обстановка. Обича да играе там. И там ще проличи кой Роджър ще се върне в тениса след близо година пауза.

Трудно ми е да си представя, че ще е същият, но се надявам да не разбирам нищо от тези работи и да не се окажа прав..."