Макар десетки пъти да сме слушали за досадата, която Даниил Медведев изпитва от клей настилката, световният №2 продължи с перфектното представяне на "Ролан Гарос".

Руснакът се класира за третия кръг на турнира с нова победа в три сета, този път над сърбина Ласло Джере с 6:3, 6:4, 6:3.

Цели четири години Медведев не успяваше да запише дори и една победа на "Ролан Гарос". Преди година той промени това, а днес вече видимо силен играч и на клей, той продължи към следващия кръг.

Руснакът не бе перфектен, допусна немалко непредизвикани грешки, но все пак стори нужното, за да свърши работата си в три сета, които му отнеха 2 часа и 35 минути.

Дори преди мача Медведев каза, че на клей не е фаворит срещу нито един опонент, а всичко за него започна ужасно - с пробив за Джере.

Медведев обаче влезе в серия от пет поредни гейма с два пробива на сметката си, поведе с 5:2 и общо взето реши всичко в този сет, който спечели с 6:3.

Във втория сет двамата тенисисти на корта започна с размяна на пробиви, а след няколко спокойни гейма, всичко бе решено в деветата част.

Тогава Медведев проби, поведе с 5:4 и сервира за сета, затваряйки го с 6:4.

Началото на третия сет ни направи свидетели н вълнуващ 15-минутен гейм, който премина през 11 равенства 40:40, а в крайна сметка Медведев успя да го спечели с пробив.

Това му даде спокоен аванс, а нов пробив в края оформи и крайното 6:3 в този последен сет.

Така световният №2 си осигури нова среща със сърбин, като в третия кръг ще играе срещу Миомир Кецманович.

Ето и резултатите от ранните мачове за деня:

Даниил Медведев (Русия) - Ласло Джере (Сърбия) 6:3, 6:4, 6:3

Миомир Кецманович (Сърбия) - Александър Бублик (Казахстан) 4:6, 7:5, 6:2, 6:1

Каспер Рууд (Норвегия) - Емил Руусувуори (Финландия) 6:3, 6:4, 6:2

Холгер Руне (Дания) - Хенри Лааксонен (Швейцария) 6:2, 6:3, 6:3