Шампионът на ATP Cup Русия е близо до тазгодишните полуфинали на надпреварата, след като постигна категорична победа с 3:0 над Австралия във втория кръг на груповата фаза.

Работата за руснаците обаче не е свършена, тъй като освен тях, австралийците и италианците също имат шанс за заветното първо място. Това е така заради днешния триумф на Италия над Франция също с 3:0.

Така Русия е на първо място с две победи, а след тях са австралийци и италианци с по един успех и една загуба. В последния кръг Русия играе с Италия, а Австралия с Франция.

Денят за руснаците започна с още една победа на приятната изненада в турнира Роман Сафиулин. Световният №167 изненада далеч по-опитния Джеймс Дъкуорт и го победи със 7:6, 6:4.

След това дойде времето на световния №2 Даниил Медведев, който не срещна никакви проблеми с Алекс Де Минор - 6:4, 6:2.

Мачът на двойки далеч не бе без значение заради ситуацията преди последния кръг и руснаците успяха да спечелят и в него. Медведев и Сафиулин се нагърбиха и победиха с шампионски тайбрек Джон Пиърс и Люк Савил - 7:6, 3:6, 10:6.

Другият дуел от късната сесия бе между Канада и Великобритания в група "C". Там триумфът отиде за "кленовите листа" с 2:1 и така всички четири отбора са с по една победа и една загуба преди последния кръг - САЩ, Германия, Великобритания и Канада.

В първия мач от дуела Даниел Еванс победи Денис Шаповалов с 6:4, 6:4, но северноамериканците отвърнаха подобаващо, когато Феликс Оже-Алиасим се справи срещу Камерън Нори със 7:6, 6:3.

Така мачът на двойки се оказа решаващ и в него дуетът Оже-Алиасим/Шаповалов победи Джейми Мъри и Джо Солсбъри с 6:4, 6:1.

В последния решаващ кръг играят Канада срещу Германия и Великобритания срещу САЩ.