Рафаел Надал победи японеца Юичи Сугита с 6:3, 6:1, 6:3 в първия кръг на "Уимбълдън" и гледа към сблъсък, който всички очакваме с голям интерес. Вторият му съперник ще е Ник Кирьос, с когото имат стара вражда, основана не само на оспорвани мачове на корта.

Между двамата прехвърчат остри реплики в интервюта от години, а срещата в Лондон се очертава като голямата атракция на втория кръг.

Надал допусна пробив в първия гейм срещу Сугита, но след това просто бе безпощаден. Два часа и четири минути отне на испанеца да премине през съпротивата на борбения японец, а въпросите след мача към Рафа, очаквано, бяха повече с поглед към следващия противник.

"Честно казано, стар съм за тези неща (словесни престрелки и закачки - б.а.) - каза Матадора. - Каквото съм казал, казал съм. Няма да се карам с никого. Тук съм за да направя силен турнир, след два дни отново ще изляза на този прекрасен корт с тази страхотна публика, това ме интересува.

Чувствам се добре, най-после. Това бе първият ми мач на трева от година (Рафа не игра подгряващи турнири преди "Уимбълдън") и гледам напред към добро представяне."