Димитър Кузманов постигна нова престижна победа на Чаланджър турнира в Барселона. Втората ни ракета победи с 6:4, 6:4 босненеца Дамир Джумхур в мач от втория кръг на турнира.

Така след скалпа на бившия №5 в света - Томи Робредо, Кузманов победи друг доста по-опитен от него съперник, който в продължение на няколко години бе част от елита на тениса.

Джумхур е бивш №23 в севта и има 25 участия на турнир от Големия шлем, за разалика от Мико Кузманов, който все още не е дебютирал на такова ниво.

В момента разликата помежду им в ранглистата е 84 места в полза на босненеца, но това по никакъв начин не си личеше на корта. Там Кузманов успя да осъществи три впечатляващи пробива на нула, като два от тях дойдоха в последните решително гейнове от сета.

По този начин Кузманов намери място в третия кръг, където негов съперник ще е руския ветеран Теймураз Габашвили, който е №270 в света.

Победата псигури на Мико ново рекордно класиране. От понеделник той ще е минимум 213-и в класацията, а победа над Габашвили ще му осигури 205-о място, доста близо до целта топ 200, която той си постави до края на сезона.