Още един тенисист от върховете на мъжката игра отказа да участва на US Open, с което нанесе нов удар по турнира.

Надпреварата в Ню Йорк е от 31 август, но вече няколко топ играчи обявиха колебание или отказ да пътуват за нея.

Лука Пуй е поредният, въпреки че има чудесни спомени от Флъшинг Медоус, където стигна четвъртфинал през 2016-а след великолепна победа над Рафаел Надал.

Французинът в момента е №58 в ранглистата след серия травми, но бе и номер 10 в един момент, когато стигна върхова форма през 2018-а. Преди старта на 2020 г. Пуй реално не излизаше от топ 30 на ранглистата.

Той обаче заяви, че няма да играе в Ню Йорк, като причината е основно в пътуването и несигурността около мерките за безопасност в условията на пандемията. Пуй също така има и проблеми с лакътя, но категорично подчерта, че те не са фатални за това да играе на US Open. И потвърди, че ще участва на "Ролан Гарос", който стартира на 27 септември в Париж.

Очевидно най-ключов фактор за решението по темата с Откритото първенство на САЩ, когато говорим за играчите от Европа, е пътуването.

Новак Джокович и Рафаел Надал вече намекнаха, че не са убедени в участието си, като испанецът почти сигурно пропуска надпреварата.

Роджър Федерер пък е контузен и няма да играе тенис преди старта на 2021 г., което лишава турнира от голяма част от блясъка му.