Фернандо Вердаско е вторият тенисист, който ще заведе дело срещу "Ролан Гарос", след като не бе допуснат до участие в турнира. Това вече стори Дамир Джумхур, а и при двамата причината е една и съща - COVID-19.

Испанецът, който в най-добрите си дни бе №7 в световната ранглиста, уточни, че се е решил на този ход не заради парите, а заради принципите си. В кариерата си досега ветеранът е спечелил $17.6 милиона от наградни фондове, което го поставя на двадесет и девето място в историята по показател "приходи".

"Дали ще съдя "Ролан Гарос"? Да, разбира се. Никой не може да повярва, че на турнир от подобен ранг може да се случи нещо такова. Просто не може да е истина", заяви Вердаско пред испанското радио Cadena SER. 

"Не става дума за пари. Става дума за всички щети, които понасям след това развитие на нещата. Както от професионална, така и от лична гледна точка", обяви още той и добави, че цялата коронавирус сага го кара да се замисли дали би се завърнал на корта в скоро време.

"Не знам дали ще играя повече тази година. Подобни неща убиват желанието ми. Организаторите на Откритото първенство на Франция правят каквото си поискат. Без никакво съгласуване и без абсолютно никакво уважение. Правата на играчите за тях са нищо", допълни Вердаско, който в момента №59 в света. 

Тази година той трябваше да участва в Париж за седемнадесети път в кариерата си.