Бившият №7 в света Фернандо Вердаско няма да играе на "Ролан Гарос", след като е дал положителен тест за COVID-19. 36-годишният испански ветеран не игра и на US Open миналия месец, като така сложи край на серията си от 67 поредни участия в турнири от Големия шлем.

Вердаско обаче се усъмни в достоверността на тестовете за заболяването и разказа, че е дал положителен тест през месец август, след което са последвали два отрицателни. Тази седмица обаче пак е бил тестван, вече в Париж, а резултатът отново е бил позитивен

Испанецът е пожелал повторен тест, но организаторите на Откритото първенство на Франция са му отказали. В крайна сметка той е направил такъв в независима лаборатория и е получил отрицателен резултат.

"Искам да изразя тоталното си разочарование и ярост спрямо организаторите на "Ролан Гарос", които ми отнеха правото да играя. Без дори да ми дадат възможност да направя нов тест, за да покажа, че резултатът от първия може да е грешка", заяви испанецът.

Някогашният полуфиналист на Australian Open е убеден, че всеки играч трябва да има възможността за втори тест. По-рано през седмицата подобно мнение изрази и Дамир Джумхур. Босненецът игра срещу Вердаско на турнира в Рим, а след това бе отпратен от "Ролан Гарос" заради положителен тест на треньора си.