Сезонът в тениса продължава да се лута в хаос, след като организаторите на Мастърс турнира в Мадрид признаха, че надпреварата е пред отменяне.

Йон Циряк, който притежава правата за състезанието, обяви в прессъобщение, че е бил посъветван от министъра на здравеопазването в Испания да анулира проявата.

Към момента решението не е окончателно взето, но е вероятно то да бъде именно в унисон с искането на властите.

"В момента обсъждаме темата с ATP, WTA и властите в страната - се казва в съобщението. - Ще се съобразим с всички изисквания и препоръки. Здравето на играчите и организаторите е по-важно от което и да е състезание."

В Мадрид се забелязва нов бум на случаите с коронавирус и правителството отново е нащрек за евентуално затягане на мерките.

Евентуална отмяна на надпреварата, която трябва да е от 13 септември, ще промени изцяло нагласата на куп топ играчи за US Open.

Американският турнир от Големия шлем би следвало да стартира на 31 август и да завърши именно на 13 септември, което кара няколко водещи тенисисти от Европа да не планират пътуване зад Океана. А да стартират направо в Мадрид със сезона на клей.

Пропадане на Мастърс класиката в испанската столица обаче може да промени плановете им - включително на световния №2 и актуален шампион в Ню Йорк Рафаел Надал, който бе заявил, че ще играе в Мадрид.

И съответно - очакваше се, че пропуска US Open.