Носителката на 23 титли от Големия шлем в тениса Серина Уилямс обяви в профила си в Инстаграм, че няма да играе на Откритото първенство на САЩ, което започва в Ню Йорк през следващата седмица.

Уилямс, която идния месец ще навърши 40 години, посочи като причина за оттеглянето си травмата в бедрото, която не е напълно заздравяла.

"След внимателно обмисляне и след лекарски съвет реших да се оттегля от участие на Откритото първенство на САЩ, за да позволя на скъсания ми бедрен мускул да се възстанови напълно. Ню Йорк е един от най-вълнуващите градове в света и едно от любимите ми места за игра, така че феновете ще ми липсват, но поздравявам всички ви от разстояние", заяви Уилямс.

Американката е шесткратна шампионка на US Open, като за последно го постигна през 2014 година.

От 2008 година насам пропусна само две издания на турнира - през 2010 и 2017 година, а във всички останали достигна поне до полуфиналите.

През 2020 година тя загуби на полуфиналите от Виктория Азаренка от Беларус.

От 2017-а насам Уилямс се опитва да спечели 24-ата си титла в Големия шлем, с което да изравни рекорда на австралийката Маргарет Корт. Все нещо обаче не й достига, като в този период загуби общо четири финала и два полуфинала.

Тазгодишният US Open изглеждаше като една от последните й възможности да достигне рекорда.