Първата ни ракета в тениса Виктория Томова отново тренира в София, за което съобщи със снимка и видео в профила си в Инстаграм.

25-годишната състезателка се готви на твърди кортове и гледа към US Open.

Тя ще получи място в основната схема на турнира от Големия шлем, който започва от 31 август в Ню Йорк.

Томова не е решила окончателно дали ще пътува за Щатите, след като преживя кошмар в Палермо, където бе спряна от участие миналата седмица.

Тя даде няколко проби за коронавирус в рамките на 8 дни, но не успя да докаже на италианците, че те са отрицателни и няма заразата.

В интервю пред сайта на Българската федерация преди дни, Вики разкри с огорчение как е била третирана в Палермо.

"Това е голям шанс за мен да покажа на какво съм способна - коментира първата ни ракета евентуалното си участие в Ню Йорк. - Все още обаче не съм решила твърдо какво да предприема. С екипа ми ще вземем най-доброто решение предвид ситуацията с коронавируса, тежките условия за пътуване и влизане в Америка, както и всички други фактори, които са от значение.

Едно е сигурно - играя ли в Ню Йорк, ще дам всичко от себе си за едно добро представяне и за България."

Намиращата се на 130-о място в ранглистата Томова няма да е единствената българка в основната схема на US Open, ако все пак реши да пътува.

Цветана Пиронкова, която се завръща след 3 години пауза заради раждането на първото си дете, ще е в турнира със защитен ранкинг.