Арина Сабаленка се уплаши за тежка травма, игра с болки, налагаше лед на ръката си и на моменти бе на ръба да заплаче при почивките и медицинските таймаути, но спечели мача си от втория кръг на US Open.

Световната №2 показа какво е характер и смелост на корта, след като падна лошо в средата на първия сет срещу Тамара Зиданшек (6:3, 6:1).

Звездата от Беларус се изправи бавно с болезнена гримаса на лицето и придържаше лявата си ръка при китката внимателно. Тя видимо се поду, а Арина стенеше от болки при следващото прекъсване.

"Бях убедена, че има нещо счупено - каза след мача Сабаленка. - Такъв оток за минути, а и около пръста и до китката всичко посиня бързо.

Нямах съмнение, но след третирането с лед и обезболяващите, които получих, поне болката намаля и си казах - майната му, играеш, каквото стане."

И тя игра, а освен това и победи. Оказа се, че е натъртила много лошо костта, но няма счупване.

Вероятно ще има достатъчно време да се възстанови и да играе (не е ръката, с която борави с ракетата) до срещата с Даниеле Колинс в третия кръг.

Симона Халеп показа признаци на връщане на формата, след като разби Кристина Куцова с 6:3, 6:1. Нейният мач бе преместен под покрива на централния "Артър Аш Арена" заради отпадането на срещата Наоми Осака - Олга Данилович. Сръбкинята се отказа заради травма и японката преминава без игра в следващия кръг.

Халеп ще срещне Елена Рибакина в рунд номер 3, докато Осака ще играе срещу Лейла Фернандес.

Още резултати при жените на US Open:

Дария Касаткина - Маркета Вондрушова 3:6, 6:4, 6:4

Виктория Азаренка - Жасмин Паолини 6:3, 7:6

Даниеле Колинс - Кая Джуван 6:4, 6:2

Барбора Крейчикова - Кристина Макхейл 6:3, 6:1

Слоун Стивънс - Кори Гоф 6:4, 6:2.