Руснакът Даниил Медведев ще изиграе първия си турнир като №1 в световната ранглиста. Той ще стори това в Индиън Уелс, като на официалната си пресконференция преди началото на “Мастърс” турнира Медведев говори за позицията си на лидер, както и за уроците, които е научил в последните месеци.

Елитната надпревара от Западното крайбрежие на САЩ ще може да наблюдавате по MAX Sport 1 HD от тази вечер.

“Участието на Australian Open ме накара да помъдрея. Разбрах, че имам да свърша още много работа по себе си”, каза 26-годишният тенисист, който загуби от Рафа Надал в Мелбърн, след като имаше два сета преднина.

Матадора спря Медведев и на турнира в Акапулко, а сега двамата отново могат да се срещнат - потенциално в полуфиналите в Калифорния. Руснакът сподели също, че усеща много напрежение от това, че е №1 в света, но също така и мотивацията му от постигнатото е огромно. 

“Искам да играя тенис, да се състезавам в различни държави и да промотирам този спорт”, каза още Даниил и коментира новината, че няма да има руския флаг до името си, след като от международните тенис организации взеха решение, че състезатели от Русия и Беларус няма да могат да използват флаговете и имената на страните си заради войната в Украйна.

“Ситуацията е такава, че това е единственият начин, по който мога да играя, така че ще го направя”, лаконичен бе той.

“Посланието ми винаги е едно и също - искам мир в целия свят. Смятам, че всеки друг тенисист би казал същото”, обобщи Медведев.

Медведев започва участието си от втория кръг, където ще играе с Алексей Попирин (Австралия) или с чешкия квалификант Томаш Машач.

Tурнирът, който е с легендарен статут и е обичан еднакво силно и от играчи, и от фенове, има дълга история, за която може да прочетете повече тук.