Яник Синер е на финал на турнира в Хале и за първи път ще преследва в последен мач титлата на трева. Световният №1 проби до мача за трофея след победа над китайската надежда Джиджен Джан с 6:4, 7:6.

Така 22-годишният италианец продължава да стъпва все по-сериозно в обувките на лидер на новата вълна в мъжкия тенис. Смяташе се, че тревата е настилка, на която още не се адаптира добре и не е в силата си, но в последната репетиция преди "Уимбълдън" Синер ясно показва намеренията си.

Съперник днес на финала ще е Хуберт Хуркач, който победи в другия полуфинал Александър Зверев със 7:6, 6:4. Полякът е шампион от турнира в Хале през 2022-ра. Така ще имаме битка за титлата между двама играчи от топ 10. Синер е първи, а Хуркач - девети в ранглистата.

В другата надпревара, която подгрява за "Уимбълдън", финалът е далеч по-изненадващ. Световният №30 Лоренцо Музети проби до мача за трофея с победа в драматичен трисетов мач срещу Джордан Томпсън от Австралия (№43) - 673, 3:6, 6:3.

"Обичам този спорт, обичам този турнир и обичам Лондон!", развълнува се на корта след победата италианецът, който показа на доволните английски фенове и татуировка на лявата си ръка - тенис ракета и линия на пулса, прескачаща, "развълнувана" от играта.

Снимка: Getty Images

В другия полуфинал американецът Томи Пол победи сънародника си Себастиан Корда с 6:4, 7:6, като дребни детайли решиха срещата в решаващи моменти.

Корда, който елиминира Григор Димитров по-рано в турнира, побесня от грешките си и строши като солета на две ракетата, като кадърът как я изнасяше от корта е доста впечатляващ (снимката горе).

Така днес на финала - Пол (№13 в ранглистата) срещу Музети.

И двата мача за трофеите в Хале и Лондон можете да гледате в каналите на MAX Sport:

15 ч Яник Синер - Хуберт Хуркач по MAX Sport 3 HD

16 ч Томи Пол - Лоренцо Музети по MAX Sport 1 HD.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО