Българските тенисистки Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Елица Костова ще участват в квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис - "Ролан Гарос".

Те ще играят днес и утре на старта на пресявките, които могат да ги пратят в основната схема на един от четирите най-големи турнира в тениса.

Първата ни ракета Томова ще срещне в I кръг от квалификациите унгарката Река Лука Яни, която е №207 в ранглистата. Тази среща е в програмата за сряда.

Томова (№136), е поставена под №12 в пресявките. При успех, във втория кръг софиянката ще играе срещу Рената Сарасуа (Мексико) или Олга Данилович (Сърбия).

Днес Изабелла Шиникова ще започне участието си в надпреварата с двубой срещу втората поставена Марта Костюк (Украйна).

28-годишната ни състезателка е №201 в ранглистата, където 18-годишната киевчанка е под №119. Победителката чака мач във втория кръг срещу Лаура Йоана Паар (Румъния) или Марго Йеролимос (Франция).

Също днес Елица Костова, №212 в света, ще срещне на старта в Париж бразилката Габриела Се (№230). Наградата за успех ще е мач във II кръг срещу Чихиро Мураматсу (Япония) или Моника Никулеску (Румъния).

За влизане в основната схема на "Ролан Гарос" са необходими три победи.

Там сигурно място имат Григор Димитров и Цветана Пиронкова, която получи "уайлд кард" от организаторите. Жребият за основната част от турнира ще бъде изтеглен в четвъртък, а стартът е в неделя.