Дългогодишният капитан на Югославия за Купа "Дейвис" Радмило Арменулич смята, че Роджър Федерер и Рафаел Надал не се отнасят с нужното уважение към Новак Джокович. Той определи дисквалификацията на Ноле от US Open като "истински скандал", а сръбската звезда характериза като "истински джентълмен".

"Случката на Откритото първенство на САЩ бе истински скандал. Виждал съм десетки неща, които са били по-гадни от това и за които играчите не са понасяли последствия. Големите фигури са замесени. Правят всичко възможно да спрат Новак да задмине Роджър Федерер по титли от Големия шлем. Спонсорите също са намесени. Никой от съперниците му не реагира на дисквалификацията и не взе отношение", категоричен е Арменулич.

Като треньор той работи с някои от най-талантливите тенисисти в историята на страната си - Бруно Орешар, Горан Пърпич, Слободан Живойнович и Горан Иванишевич. Под негово ръководство и с въпросните звезди в състава, югославяните достигат три полуфинала в Купа "Дейвис" - през 1988, 1989 и 1991 година.

Шест години пък неизменно са сред първите осем в света.

"Новак е джентълмен, веднага призна вината си, за да се справи с емоциите. Никога не съм виждал Новак да критикува Роджър или Рафа, но пък обратното не е така - те се отнасят много злобно към него", смята още 80-годишният треньор.