Поведението на Ник Кирьос в Синсинати възмути експерти и фенове, разваляйки отличното впечатление, което австралиецът остави с представянето си във Вашингтон две седмици по-рано.

По време на мача му с Карен Хачанов, лудият Ник счупи две ракети в корта, хвърли стол, скара се няколко пъти с арбитъра Фъргъс Мърфи, а накрая го нарече с обидни думи и отказа да му подаде ръка. Кадри показаха и как плюе по посока на съдията, макар и на метри от него.

"Той има нужда от професионална помощ - коментира Даниела Хантухова, която коментираше мача по американски телевизионен канал. - Говоря за психолог, за истинска помощ. Кирьос няма проблем само с играта си, а с цялото си поведение, с мирогледа си и начина на живот. Той е млад и много талантлив, но всичко това няма значение на фона на глупостите, които продължава да върши."

Най-тежките нападки дойдоха в родната Австралия, където се включи и местната спортна икона - олимпийската шампионка в леката атлетика Сали Пиърсън.

"Виждам един изключително гневен и неконцентриран спортист, когато гледам Ник - каза спринтьорката в коментар. - И това ме кара да съм много разочарована, защото спортът не бива да предлага това на зрителите.

Това не е добре за никого, най-вече за репутацията на играта тенис. Какво послание отправя Кирьос към милионите деца, които обичат този спорт и искат да станат като звездите в него?

Знам, че на доста места по света това негово поведение и лудостите му продават билети и са важни за турнирните директори.

Говоря с хора, които го познават добре, те казват единодушно, че Ник е страхотно момче, изключително позитивен. Бих се радвала, ако той успее да пренесе това в играта си, в поведението си пред хората на корта. Защото обратното го представя в съвсем различна светлина."