Шоуто на Ник Кирьос продължи и на Мастърса в Монреал, за разлика от победната му серия, донесла титлата във Вашингтон в неделя.

Австралийският чудак загуби експресно с 3:6, 4:6 от британеца Кайл Едмънд за 1 час и 10 минути, но не и без поредните си изпълнения. Те са вече толкова традиционни, че ако мач на Кирьос мине спокойно, ще е направо стряскащо.

При 4:4 във втория сет мачът бе прекъснат за близо час и половина заради дъжд, а след завръщането на двамата на корта, Кирьос се пречупи и загуби втората част.

Но големият цирк бе в първия сет, минал почти изцяло в спорове на Ник с рефера на стола Адел Нур, когото австралиецът е помолил в началото на двубоя да получи бяла кърпа на стола си за почивките. Чисто бяла кърпа - това било искането на Кирьос, стана ясно след мача.

В едно от прекъсванията между геймовете, култов диалог разсмя зрителите, а и тези пред телевизорите, които го видяха в риалити формат.

"Искам просто да знам какво отнема толкова време? Наистина ли ми казваш, че е толкова сложно да се обадиш по радиото и да ми донесат бяла кърпа?" - гневеше се Кирьос.

"Може ли да отговоря", опитваше да го прекъсне Нур.

"Не си помислил за това или?", атакуваше пак тенисистът.

"Честно казано, изобщо не знаех дали имаме бели кърпи", сви рамене арбитърът.

"Казах ти, че ги видях в стаята на физиотерапевта, човече! - още повече беснееше Кирьос. - Отне ти 20 минути да получа някаква бяла кърпа!"

След като получи предупреждение за поведението си, на следващото прекъсване австралиецът продължи да мрънка:

"След като ти отне 20 минути да го направиш, сега получавам направо две кърпи. Страхотно, човече!".

Голяма драма... Типично в стил Кирьос.

След двубоя той спортсменски призна, че Едмънд е бил по-добър в мача. Британецът пък се пошегува, че няма как да му е скучно, когато играе с този съперник. Двамата са в добри отношения и си размениха 1-2 майтапа по време на двубоя с лафове от двете страни на мрежата.

Резултати от Мастърса за мъже в Монреал:

Феликс Ожие Алиасим - Вацек Поспишил 6:2, 6:7, 7:6

Диего Шварцман - Марко Чекинато 3:6, 7:6, 6:4

Джон Иснър - Джордан Томпсън 3:6, 6:3, 7:6

Марин Чилич - Брадли Клан 6:3, 7:6

Джон Милмън - Фелисиано Лопес 6:7, 7:6, 6:3

Гуидо Пея - Давид Гофен 6:4, 7:6

Николоз Басилашвили - Ян-Ленард Щруф 2:6, 6:2, 6:3.