Александър Зверев разреши първия от трите сериозни проблема, които изведнъж застанаха като дебела сянка над кариерата му в рамките на няколко седмици. 23-годишната германска звезда в тениса е постигнал извънсъдебно споразумение с агенцията ACE Group International, водена от бившия му вече личен мениджър Патрисио Апей.

Делото трябваше да започне в четвъртък следобед в Лондон, но съдията обяви, че има документ за споразумение и няма да се даде ход на процедурата.

Зверев все пак беше в Лондон и обяви, че чувството е на облекчение.

"Дано това изпитание помогне като урок на много млади спортисти в техния път и кариера - каза Саша. - За мен бе болезнен опит, а цялата ситуация се проточи твърде дълго."

Агенцията и Зверев са в изострени отношения от повече от година, след като тенисистът реши да се раздели с агента Апей, с когото е от осем години.

Именно той твърди, че е дал старт на кариерата на Александър.

"Тъжно е такова успешно партньорство да завършва така - каза в съобщение агенцията. - Патрисио помогно изключително много за успехите на Зверев, като започна работа с него, когато той бе 825-и в ранглистата и без нито един рекламен или спонсорски договор. Желаем успех на спортиста занапред!"

Според немските медии, споразумението е подплътено със седемцифрена сума, която Саша трябва да преведе на Апей и неговата компания. Това е цената да бъде оставен на мира и да няма дело за неправомерно прекратяване на договорните отношения.

Пред Зверев се задават още два проблема, като единият също може да го отведе в съда. Той е по обвиненията на бившата му приятелка Олга Шарипова, че е била тормозена и бита от тенисиста.

Другият проблем е бащинството, което споходи изненадващо звездата - последното му гадже Бренда Патеа обяви, че е бременна от него, но не иска той да има нищо общо с отглеждането на детето, както и с нея...