Нашите започнаха отлично двубоя и поведоха с 4:1. След това обаче те допуснаха да им бъдат отбелязани 5 поредни точки и белгийките не само изравниха, но и поведоха в резултата. Националките ни изравниха при 7:7. Нито един от двата отбора не успяваше да се откъсне с повече от две точки аванс, а резултатът бе изравняван 12 пъти, последно при 23 равни. В крайна сметка домакините, макар и трудно, взеха първата част с 25:23.

През втората част отново "лъвиците" започнаха по-добре и успяха да поведат в резултата, но грешките им при посрещането и в атака позволиха на Белгия да изравни при 5:5. След нови две равенства гостите успяха да натрупат преднина от три точки, която поддържаха до 19:19, когато националките ни изравниха. Отново грешките на българките позволиха на гостите да спечелят гейма с 25:21.

Третата част започна оспорвано, като и двата отбора сменяха водачеството в резултата. Двата отбра на два пъти изравняваха резултата, след което гостите поведоха с 13:11. След този резултат националките ни реализираха 9 поредни точки и поведоха с 20:13, благодарение на отличния сервис на Елица Василева. Със самоотвержена игра гостите обаче успяха да стопят изоставането си от 7 точки и взеха гейма с 27:25.

Българките започнаха много добре четвъртата част и набързо дръпнаха с 6:1, но отново лошото посрещане и слабата игра на блокадата позволиха на белгийките не само да изравнят при 7:7, но и да поведат с 4 точки - 12:8. До края на гейма белгийките бяха повече от категорични и спечелиха с 25:16 и съответно мача с 3:1.

За България Елица Василева реализира 26 точки.

Националките ни стартират участието си в първия турнир от своята група на Европейската лига, който ще се играе във Варна, на 8 юни срещу Швейцария. На следващия ден те срещат тима на Франция, а на 10 юни играят срещу Турция. Началото и на трите срещи на българките е от 17.30 часа в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта, информира livesport.