Това налага на следващото заседание на Управителния съвет на БФ Волейбол да бъде гласуван състав на ръководството на НВЛ, тъй като третият й член Николай Желязков има ангажименти като треньор в Италия.

Президентът на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) Ивайло Константинов внесе предложение да бъде регистрирано сдружение с нестопанска цел с наименование "Национална волейболна лига", което да сключи договор с БФВ за администриране и управление на вътрешното първенство от следващия сезон.

Константинов обяви, че предложението в разработен вариант ще бъде внесено писмено в офиса на НВЛ. На срещата са коментирани предложения и промени по дисциплинарния правилник. Решено е да се увеличи трансферният прозорец, като клубовете ще имат право да картотекират нови играчи до деня, предхождащ четвъртия кръг на първенството – 1-и ноември за Супер лига и 9-и ноември за Висша лига.

До трима чужденци могат да бъдат картотекирани за сезон, като и тримата имат право да бъдат на игрището по едно и също време.

"Тези решения ги взехме на база следните мотиви: има играчи, които до последно чакат трансфери в чужбина, но много често тези трансфери се провалят в последния момент. В същото време трансферният прозорец у нас обикновено е затворен и тези състезатели трябва да чакат до Нова Година, за да могат да продължат кариерите си. С решението да увеличим срока за картотекиране даваме възможност именно на такива играчи да подсилят родните клубове, което от своя страна да повиши нивото на първенството. Относно броя на чужденците, така даваме възможност на клубовете да потърсят още по-голямо подсилване", коментира президентът на НВЛ Красимир Илиев, цитиран от БГНЕС.

На събранието бяха потвърдени и началните дати на първенствата: Супер лигата започва на 12.10.2012 г., а Висшата – седмица по-късно. Жребият за двете състезания ще бъде изтеглен на 12.09.2012г.