Домакините на турнира спечелиха за 63 минути чиста победа с 3:0 срещу непретенциозния отбор на Латвия.

Марчело Абонданца заложи в началото на срещата на Диана Ненова, Добриана Рабаджиева, Цветелина Заркова, Мария Каракашева, Елица Василева, Страшимира Филипова и либеро Мария Филипова.

През първата част българките не оставиха никакви шансове на Латвия. Националките ни поведоха от самото начало, а при първото техническо прекъсване водеха с 8:4. След резултат 8:5 домакините реализираха 9 поредни точки и поведоха с 17:5. До края на гейма българският тим показа, че е по-класният и спечели категорично гейма с 25:12.

България и през втората част бе класа над гостите. След като допуснаха изравняване при 3:3 домакините започнаха да трупат преднина и при първото прекъсване водеха с 8:4. Волейболистките на Латвия не намираха начин да противодействат на атаката на България и при второто прекъсване резултатът бе 16:8. Българките бяха още по-безапелационни и взеха и втората част с 25:10.

В началото на третия гейм след изравняване при 2:2 домакините спечелиха 4 поредни точки и поведоха с 6:2, а при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:5. Българките успяваха да поддържат преднината си и дори я увеличиха при второто прекъсване на 7 точки - 16:9. Националките ни безпроблемно доиграха гейма и го спечелиха с 25:15 и съответно мача с 3:0.

По-рано днес в мач от нашата група Чехия не остави никакви шансове на Унгария е спечели с 3:0 /25:17, 25:8, 25:12/.

След изиграването на първите срещи в групата България и Чехия имат по една победа, докато Латвия и Унгария са без спечелен мач.

Втората среща на България е утре от 18 часа срещу отбора на Унгария. Преди това от 15.30 часа Чехия се изправя срещу Латвия, съобщи БТА.