Дебютантките и лидерки в женския волейболен елит ще отседнат в квартал Саръер. Там те ще тренират в местната спортна зала.

В Истанбул волейболистките на Казанлък Волей ще изиграят две контролни срещи срещу елитни турски отбори. Все още се уточняват съперничките на казанлъчанки.

За южната ни съседка с тима тръгват и девическите националки - центърът Елица Баракова и диагоналът Йоана Николова, които пропуснаха зимния лагер на Пампорово. Двете момичета бяха ангажирани с държавния волейболен тим на България при кадетките, който се готви за квалификациите за европейското първенство през 2013 година в словенския град Нова Горица.

Визитата на Казанлък Волей в Турция е и награда за отличното представяне на тима през първия полусезон, което направи още при дебютния си сезон в Националната женска волейболна лига. Преди началото на втория полусезон, "розите" делят в момента първото място в есенното класиране, заедно с отбора на ЦСКА (София), с равен брой точки - по 25 т. С точка по-малко са маричанки, които са с 2 загуби от Казанлък Волей.

"Свършихме много работа на лагера на Пампорово и след това при домашни условия в Казанлък. Сега в Истанбул ще се стремим да подобрим игровата си подготовка със сериозни контроли срещу силни съперници", заяви старши треньорът Стоян Гунчев-Чугуна преди визитата в Турция, цитиран от БГНЕС.