Новият селекционер на националите казал, че ще се върне от Италия около средата на февруари. От БФВ обаче настояват той да дойде възможно по-скоро, тъй като имало много неща за уточняване.

Плачи се прибра в родината си в началото на декември заради операция на дъщеря му. Интервенцията обаче се проведе едва онзи ден в Модена. Роберта скъса коленни връзки на тренировка със своя волейболен тим.

От федерацията искат по възможно най-бързия начин да бъде уточнен новият щаб на националния отбор. Това очевидно е свързано с новата политика за свиване на разходите. Със сигурност щабът ще бъде доста по-малък от този, с който разполагаше предшественикът на Плачи - Радостин Стойчев, информира Novsport.

Очаква се Камило да бъде в София в началото на февруари и да остане поне един месец. Самият италианец сподели пред "24 часа", че е напълно готов с щаба си.

"Аз вече съм обявил имената на хората, от които имам нужда. Останах известно време в Италия и защото исках да гледам на живо някои от състезателите в националния", обясни специалистът.

Междувременно стана ясно, че Валентин Братоев няма да премине в руския "Ярославич". Участникът в Суперлигата се отказал от национала заради травмата, която получи. В пресата излезе информация, че Валентин контузил ръката си при сбиване в дискотека в Казанлък. Той обаче категорично отрече.

Неговият брат близнак Георги ще премине в руския "Юрга Самотлор", който играе във втората дивизия.