На срещата, преминала в изключително позитивна и конструктивна атмосфера, присъстваха още зам-кметът на общината Любомир Христов, както и кметът на район Студентски - Димитър Дилчев. На срещата беше поставено началото на бъдещето взаимодействие между волейболната федерация и Столична община около превръщането на зала "Христо Ботев", която вече е във владение на БФВ, в модерен волейболен център по европейски образец.

Димитър Дилчев заяви, че е силно обнадежден от бъдещето си сътрудничество с волейболната федерация, защото по този начин ще се сбъдне неговото желание най-после да започне ремонт на залата, както и аранжирането и изграждането на пространството около нея. Той е убеден, че няма да има никакви процедурни пречки по осъществяването на този план.

Участниците в срещата се обединиха около становището, че ремонтът около зала "Христо Ботев" не търпи никакво отлагане и трябва да започне в максимално кратки срокове. Най-напред ще бъде ремонтиран и осветен плочникът пред залата, след това ще дойде ред на паркинга, ще бъде въведен ред в паркирането.

Кметът на Студентски град подкрепи идеята, че мениджъмънтът на зала "Христо Ботев" трябва да включва и използването й за други прояви, освен основната й дейност, която ще бъде волейбол. Това би било много полезно, както за БФВ, така и за интересите на район Студентски. Поради предстоящите мачове от календара на волейболния шампионат, от ръководството на федерацията поеха ангажимент да ремонтират всичко, което е от първа необходимост, като подовата настилка, покрива и седалките, без това да налага затваряне на залата.

Йорданка Фандъкова информира участниците в срещата, че София е силно амбицирана да получи титлата Европейска столица на културата за 2019 година. Тази инициатива е едно от най-престижните и популярни европейски културни събития, чиято цел е да допринесе за сближаването на европейските народи. В това отношение много голяма роля би могло да изиграе домакинството ни на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 година.

Ръководството на БФВ увери кмета на София, че волейболната централа всеотдайно ще работи в тази насока.