Иберийците ще са в България между 22 и 26 май за два спаринга и една съвместна тренировка, които да запълнят свободното от контроли време.

Първите срещи на българския тим от група А на Лигата са гостувания срещу французите на 7 и 9 юни. Преди това селекцията на италианския треньор Камило Плачи ще гостува на европейските шампиони от Сърбия за три проверки (16-18 май), а са предвидени двубои и с тима на Иран, който ще дойде в България в края на май, също за контроли.

До заминаването за Сърбия националите продължават подготовката си в залата на ЮЗУ в Благоевград. Тя бе прекъсната за два дни заради празниците, но от вчера бе подновена.

Към състава днес ще се присъедини и капитанът Тодор Алексиев. Той приключи още преди 10 дни сезона в руската Суперлига със своя тим Газпром-Югра (Сургут), но получи по-дълга от регламентираната от Плачи едноседмична почивка.

"Смятаме, че Алексиев заслужава да почива малко повече", обясни мениджърът на тима Владимир Николов.

След присъединяването на Алексиев към лагера в Благоевград до края на тази седмица ще бъде проведен и избор на нов капитан на тима, като посрещачът е фаворит отново да получи доверието на съотборниците си.

С националите от вчера тренират и основният разпределител Георги Братоев, завърнал се от Русия, и диагоналът Данаил Милушев, пристигнал от Италия.

Скоро ще се включат Тодор Скримов и Валентин Братоев, които спечелиха сребърни медали съответно в първенствата на Франция и Германия, информира ТопСпорт.