Феновете на италианския "Модена Волей" застанаха зад българския наставник Радостин Стойчев, след скандалното му уволнение от клуба.

Припомняме, че бившият национален селекционер бе освободен от поста си, след като целият отбор без българина Чоно Пенчев се появи в телевизионно предаване, а тарторите на тима говориха против Стойчев.

Реакцията на президента не закъсня и треньорът бе освободен. Катя Педрини написа дълго писмо, което бе публикувано на страницата на тима във Фейсбук. В него собственичката на клуба изрази своето съжаление, че не е послушала по-рано своите играчи.

Това обаче не се хареса на феновете на "Модена", които заеха страната на Стойчев и се обърнаха срещу играчите си. Те заляха социалните мрежи със статуси в подркрепа на българина, а ето някои от тях:

"Пълен цирк. Сега ще бъде проблем да се намери треньор, който да дойде в Модена, който е спечелил 4 шампионски титли, 4 шампионата и световни титли и най-вече, който откри и даде шанс на Нгапет!"

"Радо Стойчев винаги е демонстрирал голям професионализъм и отдаденост. Съжалявам , че вече няма да е начело на Модена и най-вече, че се превърна в черната овца."

"12 срещу 1 не ми изглежда много мъжка постъпка, атакуваш в телевизионен ефир човек, който дори няма как да се защити.Това бе черешката на тортата!"