Българският национален отбор по волейбол загуби от Иран с 0:3 (23:25, 23:25, 21:25) в мач от Лигата на нациите, игран в Пловдив.

Това бе девето поражение за родния тим, което обаче няма да се окаже фатално, защото България вече успя да осигури участието си в турнира и през следващия сезон.

Отборът на Иран, който е лидер в класирането си бе осигурил място във финалната фаза на Лигата на нациите в Чикаго и излезе с доста от резервите си.

Дори и те се оказаха прекалено силни за нашия тим, който не успя да вземе нито гейм в мача.

България започна добре мача и имаше аванс от три точки в средата на първия гейм, но допусна изравняване.

Иран успя да обърне резултата след второто техническо прекъсване с отлична двойна блокада. Геймът обаче продължаваше да е все така равностоен. Стигна се до 21:21, но последваха две точки за "перстите", които взеха и гейма с 25:23.

Втората част също се развиваше равностойно, като родният тим не позволяваше на Иран да се откъсне с повече от една точка напред.

При 23:22 в полза на "персите" обаче Цветан Соколов стреля в аут, подарявайки им два геймбола, като те се възползваха от втория си шанс.

Разликата от 2:0 гейма сякаш обезвери нашите момчета, защото най-слабата им част бе третата. В нея Иран имаше комфортна преднина, който не изпусна до края, за да се поздрави с крайния успех.

Утре България ще се изправи срещу Сърбия в последния си мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите.