Шефът на българската федерация по волейбол Любо Ганев изрази твърда увереност, че отборите ни и при мъжете, и при жените, ще запазят мястото си в елита на Лигата на нациите.

Класирането не е особено оптимистично към момента - жените са 14-и от 16 отбора с три победи и 9 точки, като само Корея (нула) и Белгия с 6 са зад нас. Мъжете са дори в още по-тежка позиция - с 1 победа и 6 точки, на 15-о място, а зад тях е само Австралия с един успех (дошъл в София срещу нашите) и 2 т.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ МАЧА С БРАЗИЛИЯ>>>

"Минималната цел е оставане в Лигата на нациите и за мъжете, и за жените - каза Ганев след 0:3 на жените от Бразилия в "Арена Армеец" в петък. - И след това добро класиране на Световното първенство.

И при мъжете, и при жените. Участията са тежки. При мъжете, въпреки че имаме само една победа досега, можехме да вземем още четири, защото срещу Сърбия, Канада, Германия и Австралия не ни достигна малко.

За мен е важно, че и момчетата, и момичетата се борят, раздават се максимално на терена и най-важното е, че това се оценява от публиката ни."

В съботната вечер от 20 часа момичетата на треньора Лоренцо Мичели се изправят срещу неговата родина Италия, отново в София.

Съперникът е настоящ европейски шампион и сме аутсайдер да откраднем нещо срещу него.

Мачът е по MAX Sport 3 HD.