Мъжкият национален отбор на България по волейбол претърпя девето поражение в Лигата на нациите.

Воденият от Николай Желязков тим отстъпи на европейския вицешампион Словения с 1:3 (22:25, 25:22, 18:25, 16:25) в зала "Ерго Арена" в Гданск.

ВИДЕО С НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ МОМЕНТИ ОТ МАЧА>>>

През първите два гейма от мача българските волейболисти играха като равен с равен срещу словенците, след което класният съперник взе контрола върху случващото се на игрището и затвори мача в своя полза.

Най-резултатен за България беше Мартин Атанасов с 15 точки, докато Алекс Николов прибави 13. За съжаление, диагоналът ни Радослав Парапунов нямаше нужната ефективност в атака. Топреализатор в двубоя с 18 точки е Тончек Шерн. Той започна неубедително, но с постепенно влезе в ритъм и почна да преодолява с лекота българския блок.

След успеха Словения е на 8-ото място във временното класиране, докато селекцията на Николай Желязков е предпоследна с 1 победа и 6 точки. Една победа има и Австралия. Така българският тим продължава да се бори с "кенгурата" за оставане в Лигата на нациите и догодина.

За България остават мачове срещу Нидерландия и Китай, като се нуждаем от поне една победа, за да си подсигурим оставането във волейболния елит. Срещу нидерландците се изправяме в петък от 15:00 часа наше време.