България записа деветата си загуба в единадесет изиграни мача във волейболната Лига на нациите.

Този път националите ни отстъпиха на европейския шампион Сърбия и не успяха да вземат гейм на "плавите", губейки с 0:3 (20:25, 17:25, 17:25). За шести път в турнира волейболистите ни не успяват да спечелят нито един гейм.

Така българите продължават да са в дъното на класирането - на четиринадесето място от общо шестнадесет отбора, а единствени победи дойдоха срещу Нидерландия и Австралия, които са единствените два тима зад нас в класирането.

Началото на мача бе равностойно и българите бяха близо до съперника до 7:7, след което сърбите се откъснаха на две точки при 8:10. Добри атаки на Атанасов и Парапунов възстановиха равенството за 14:14, но след това Сърбия поведе с 15:18 и не погледна назад, като макар нашите да се доближиха на две точки при 20:22, загубиха първия гейм с 20:25.

България поведе рано във втория гейм, но първото техническо прекъсване дойде при пасив от 7:8 за селекцията на Силвано Пранди. След това сърбите просто увеличаваха преднината си, която достигна 9:16 при второто прекъсване и в крайна сметка този гейм завърши 17:25.

За първи път в мача "лъвовете" водеха в резултата за по-дълго време - те взеха инициативата от началото на третия гейм, за да се озоват напред с 8:6. След това обаче европейските шампиони заиграха на по-високи обороти и обърнаха развоя в своя полза, повеждайки с 10:12, а разликата в резултата продължи да се трупа в полза на сърбите и достигна 14:22. Този гейм също приключи с осем точки пасив за българите - 17:25.

Радослав Парапунов и Мартин Атанасов бяха двамата най-резултатни за България, съответно с 13 и 10 точки, докато Марко Ивович и Марко Подрасчанин забиха по 13 точки за сърбите.

На националите им остават още четири мача в Лигата на нациите - срещу Русия, Япония, САЩ и Словения.