Волейболният селекционер на България Силвано Пранди призна, че момчетата му не са изиграли най-убедителния си мач на старта на европейските квалификации.

България все пак успя да победи Австрия с 3:1 гейма, но сякаш очакванията бяха за по-убедителна игра от отбора ни. Пранди все пак заяви, че тази победа е само първата, като България трябва да вдигне нивото в следващите си три мача в групата.

Следващият двубой е днес от 19 часа, когато родния тим се изправя срещу Израел в сблъсък, който ще бъде излъчен по БНТ 3.

"Изиграхме един наистина тежък мач срещу един добър, добър, добър отбор. Австрия изигра страхотен мач срещу нас, със страхотен сервис, със страхотна игра в защита и атака и за нас беше наистина трудно да спечелим този мач, но съм доволен. Имахме проблем във втория гейм със сервиса ни, направихме много грешки, но след това намерихме баланса между сервис и атака. Победата ни е важна, но е само първата. Имаме още три нелеки мача и трябва да подобрим нивото си, но ще го направим", коментира Пранди .

След мача говори и звездата в отбора ни Цветан Соколов, който завърши и като най-резултатен състезател срещу австрийците.

"Днес беше наистина трудно за нас, защото сме нов отбор, както видяхте. Играхме по-различно, защото има млади момчета, което е нормално. Играхме под напрежение, защото очевидно Австрия ни постави под напрежение със сервиса си и нямаха какво да губят. Това е силният им елемент, както и атаката им, които ни разстроиха, докато ние не играхме добре на сервис, а мога да кажа същото и за блокадата. Ако видите статистиката, ще видите, че те бяха по-добри от нас на сервис. Но мисля, че утре е нов ден и има ново предизвикателство.

Надявам се утре да изиграем по-добър мач от днес. Гледах Израел вчера и съм приятно изненадан, играят наистина добър волейбол на високо ниво. Ще се подготвим сериозно за срещата, както го правим за всеки един мач, и ще видим какво ще стане на полето. Сега трябва да си починем добре и да се подготвим добре за утре. Това е важно за нас, защото имаме 4 мача за 5 дни.

Наистина не играх добре днес, но предпочитам да спечеля грозно, отколкото да загубя красиво. Днес не играх добре, но ние сме отбор - печелим като отбор и губим като отбор. Няма един играч, а много. Наистина съм доволен, че се борихме", сподели Соколов.