"Белия балет" показа колеблива игра, липса на идеи в предни позиции, а единственият гол в мача бе дело на Кристиано Роналдо, който обаче този път вкара в собствената си врата.

Играчите на Жозе Моуриньо, като че ли бяха подценили двубоя и влязоха в него доста колебливо. В същото време домакините се хвърлиха здраво в битката и показаха, че не се смятат за обречени в двубоя.

Реал стигна до няколко корнера, при които имаше работа за отбраната на Гранада. Домакините обаче бяха тези, които поведоха в резултата като за тази цел получиха неочаквана помощ от суперзвездата на "белия балет" Кристиано Роналдо.

В 22-а минута Нолито центрира коварно от корнер, а в опита си да изчисти топката, Роналдо я засече с глава на близката греда и я изпрати в своята врата, а Диего Лопес се оказа безпомощен след удара на съотборника си - 1:0.

До края на полувремето Реал имаше териториално превъзходство, но като цяло липсваха идеи и вратата на Гранада така и не бе застрашена сериозно.

На почивката Жозе Моуриньо предприе промени като пусна в игра Бензема и Кайехон на местата на Кедира и Игуаин. Този ход обаче явно не подейства, тъй като картината от първата част продължи и през второто полувреме.

Реал владееше топката, но не успяваше да измисли нищо с нея пред вратата на Гранада. В същото време домакините се бранеха смело, понякога и с цената на нарушения, но успяваха да запазят "суха" вратата на Тоньо.

Последният ход на Моуриньо бе включването на Марсело на мястото на Коентрао. В последния четвърт час от мача преимуществото на "белия балет" стана още по-голямо като владеенето на топката бе 72% за гранда от Мадрид.

Кристиано Роналдо опита няколко далечни изстрела, но без успех, а уникален пропуск направи Карим Бензема в 84-а минута. Тоньо спаси удара на Кайехон и топката се озова във французина, който вместо да я насочи в опразнената врата, стреля в аут.

Във финалните минути играта бе накъсана, най-вече заради смените на Гранада, и в крайна сметка Реал така и не успя да вкара гол и по този начин записа пета загуба от началото на сезона.

Вижте класирането в Примера дивисион


szólj hozzá: Granada vs Real Madrid 0.1 Ronaldo own goal