В сряда вечерта българският шампион посреща отбора от Мърсисайд на стадион "Васил Левски".

"Ще бъде един труден мач, но се надявам да бъде и добър спектакъл. Брендън Роджърс ще излезе с всичко най-добро, с което разполага. Надявам се да имаме шанс и да победим "Ливърпул". Мачовете в Шампионската лига са много отговорни за нас. Футболистите на "Лудогорец" придобиха рутина. Ще опитаме да дадем най-доброто.

Трябва да използваме нашите шансове. "Ливърпул" има много стойностни футболисти. Всеки един от тях може да реши изхода от мача. Не искам да отличавам никого индивидуално. В Англия беше първият двубой от групата и не познавахме добре обстановката в турнира. Сега ситуацията е съвсем различна. За първа година сме в този турнир и публиката много ни помага. За България е много добре, че "Лудогорец" дава повод да бъде коментиран в Европа и света", коментира на пресконференция Дерменджиев.

Капитанът Светослав Дяков също коментира предстоящия двубой от група "В" на Шампионската лига.

"Настроението в "Лудогорец" винаги е било добро и ще продължава да бъде такова. Мачът с ЦСКА беше труден, но вече е в миналото. Мислим за утрешния мач срещу много силен съперник. Излизаме само за победа, защото нищо друго не ни устройва. Ще дадем всичко най-добро от себе си. В Англия не ни познаваха добре като отбор. Сега ще бъде различно.

"Ливърпул" е в лоша серия и ще бъде доста по-концентриран. Надявам се да играем, както играхме на "Анфийлд", но този път да спечелим точки. Сега наред е Ливърпул и сме съсредоточени върху утрешния мач. В мача срещу ЦСКА никой не се е пазил", каза Дяков, цитиран от БТА.