С това "сините" затвърдиха първото си място в долната половина на класирането, а "железничарите" останаха на шест точки пред "Марек" (Дупница), намиращ се в зоната на изпадащите в "Б" група, информира БТА.

Головото шоу в "синьо" започна още в 17-та минута, когато Антонио Аниете нахлу в дясната част на наказателното поле на "Локомотив" и беше съборен от вратаря Теодор Скорчев. Вратарят получи жълт картон и не успя да улови удара на Валери Домовчийски, а "Левски" поведе с 1:0 на своя "Георги Аспарухов".

Първото полувреме принадлежеше изцяло на играчите на "Левски" и те демонстрираха доста силна игра, но срещу слаб "Локомотив". Либан Абди можеше да покачи резултата до 2:0 в полза на "Левски" в 39-та минута, но направи непростим пропуск на празна врата.

Второто полувреме беше още по-силно за левскарите. Роман Прохазка получи топката от Веселин Минев на чиста ситуация и вкара хубав гол в 48-та минута, а Антонио Аниете покачи на 3:0 в 55-та. Испанецът беше изведен от Прохазка, а след като надбяга Александър Горанов, той стреля в далечния ъгъл на Скорчев и оплете топката в мрежата. Идентично беше положението в 58-та минута, когато Прохазка записа втората си асистенция, а Аниете - своя втори гол.

В 66-та минута отново се "изяви" играещият под наем в "Левски" - Либан Абди. Аниете беше съборен в наказателното поле на  "Локомотив" за втора дузпа за "Левски", но Скорчев улови ъгъла и спаси отбора си от пети гол, след дузпа изпълнена от сомалиеца.

"Локомотив" се беше отказал още след втория гол, а "Левски" с лекота стигна и до пети. Той падна в 85-та минута, когато Борислав Цонев изведе Антонио Аниете, а той заобиколи технично Скорчев и оформи своя хеттрик. 5:0 за "Левски".

”Левски” покри задълженията си за лиценза

Вижте класирането и програмата в "А" група