Това каза специалистът преди утрешната първа полуфинална среща между двата отбора на "Камп Ноу".

"Трудно можеш да спреш Меси във формата, в която той се намира в момента. В последните няколко месеца той се представя страхотно. Изключителен е. Ще трябва да намерим подходящата тактика. Ясно е, че не може винаги до него да има човек или трима души да го пазят, защото с неговите качества и това не е гаранция, че ще можем да спрем Меси и "Барселона". Ще трябва да намерим друг начин да спечелим мача", каза Гуардиола, цитиран от БТА.

Меси има 51 гола във всички състезания през този сезон, а заедно с партньорите си в атака Луис Суарес и Неймар са реализирали общо 108 попадения.

"Няма отбор, който да е победил "Барселона" по владеене на топката. Това винаги ще бъде така. Ще направим всичко възможно и през следващата седмица ще видим кой ще се класира на финала в Берлин. Трудно можем да открием слабости в играта на Барса, в чийто състав има толкова много талантливи футболисти, но ние ще се опитаме да се възползваме максимално от нашите силни страни", заяви бившият наставник на "Барселона".

"Чувството отново да бъда тук е страхотно. Невъзможно е да не си спомням за изключителните моменти, които изживях с Барселона. Все пак сега съм тук не за да се отдавам на спомени, а да помогна на Байерн да стигне до финала", допълни той.