В надпреварата, която е шести кръг от Световния еко рали шампионат на ФИА, ще премерят сили 15 екипажа. Трите чуждестранни тандема са водени от четирикратния световен шампион Масимо Ливерани, предаде БТА.

Листът с българските представители е оглавяван от миналогодишните победители в състезанието и трети в света за 2014 г. Калин Дедиков и Георги Павлов с Great Wall C30. От официалното откриване пред "Гранд хотел София" състезателите ще стартират към финала на първата отсечка след село Алино, а тежкият втори етап ще ги отведе чак до Троян.

Последното изпитание пред екипажите е още по-дълго - от Троян до Горна Оряховица. В момента Дедиков и Павлов заемат седмо място във временното класиране на световния шампионат с 16 точки, спечелени в три участия от първите пет кръга.

"В италианското еко рали "Мендола" изпълнихме целта си да се завърнем в десетката. С успешно представяне пред родната публика ще можем да наберем още скорост и отново да се борим за призовите позиции в шампионата", заяви навигаторът на "Октан рали тийм" Георги Павлов.