Възпитаниците на Маурицио Сари постигнаха първи успех за сезона и се изкачиха на второ място в класирането с 4 точки. Лидер е "Ювентус" с 6 точки, а "Милан" заема 10-ата позиция с 3 точки.

С два гола за домакините се отличи Аркадиуш Милик, а гостите завършиха мача с девет души.

Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите при земетресението в централна Италия над 290 души. Полският национал Милик беше точен в 18-ата и 33-ата минути и така неаполитанци взеха комфортен аванс. При първото попадениe Дрис Мертенс насочи топката към далечната греда, но тя се отби в стълба. Милик беше на точното място и при добавката вкара топката във вратата. В 33-ата минута Милик засече топката и с удар с глава я прати в мрежата на гостите.

Между 51-ата и 55-ата минути М'Байе Нианг и Сусо се разписаха за гостите, които изравниха резултата. "Наполи" спечели мача с две попадения на Хосе Кайехон, който асистира и за втори гол на "Милан". В 74-ата минута Кайехон върна аванса на домакините, а в последните секунди оформи крайното 4:2.

Минута след третия гол за домакините Юрай Куцка си издейства два жълти картона в рамките на минута - заради нарушение и реплика срещу съдията, и остави "росонерите" с човек по-малко.

В 87-ата минута и Нианг беше изгонен, след като попречи на Рейна да вкара топката в игра и заради това получи втори жълт и съответно червен картон.