Най-добрите тенисисти на новия век обединиха усилия в мач на двойки от първата в историята среща Европа - Сборен тим на света, стартирала в Чехия под името "Лейвър Къп".

Надал и Федерер спечелиха срещу Сам Куери и Джак Сок с 6:4, 1:6 и 10:5 в специалния тайбрек (вместо трети сет при 1:1), като двамата американци допринесоха за шоуто.

А то остава паметно, защото може и да не видим никога повече на двойки Рафа и Маестрото. Те се забавляваха от първата топка в мача, без да изпускат от очи обаче победата в името на отборната цел.

В един момент Рафа толкова яростно скочи за високо воле, че едва не прегази Роджър, който се усмихна широко. Хъсът за победа никога не е бил проблем на двамата велики.

Надал не пропусна да прави и всеки от ритуалите си, толкова познати на феновете на тениса - бутилките, кърпите, точното им място край корта... Нещо, което видимо забавляваше Роджър и останалите от Тим Европа, а всичко бе в името на шоуто.

Европейците водят с 9:3 в мача, но последните сблъсъци в неделя носят по 3 т. за победа и като нищо може още да видим обрат.

Без значение е, след като станахме свидетели на невероятната гледка двамата най-големи съперници от двете страни на корта за XXI в. да застанат от едната страна на мрежата и да играят заедно.