Младият мъж си отиде от този свят като жертва на сбиване на фенове на ЦСКА и "Левски", без да е участник в него.

Нелепата смърт - единствена доказана като такава, родена от футболно насилие у нас, вече 17 години е престъпление без извършители.

В онази мрачна вечер след мача на стадион "Българска Армия", стотици привърженици на двата отбора се засичат около Попа - "сините", идващи по ул. "Граф Игнатиев", а "червените" - по бул. "Васил Левски".

Настава сбиване, замеряне с бутилки и бомбички, като една от тях - хвърлена откъм ул. "6 септември", удря в гърба намиращия се в близко заведение Младенов.

Той се е опитал да влезе в кафенето и да се скрие, когато започнал боят, но бил застигнат от самоделната бомба, направена с познатата в агитките у нас смес от миниум, бронз и дребни камъчета.

Тя не е предназначена за Младен, а е хвърлена в схватката. Той става тотално невинна жертва на насилието и лудостта на стотици футболни хулигани. Убитият не е участвал в сбиването, а е седял в кафенето с приятели и обсъждат завършилия мач.

Един от хулиганите е хвърлил фаталната бомбичка, но и до днес е на свобода. Името му остава неизвестно, като двамата заподозряни бяха оправдани.

Младенов бе зъботехник и привърженик на ЦСКА, но не краен и дори не е бил на мача в същия ден. 

Гледката в минутите след трагично избухната бомба е като във военен филм. Линейката не може да си пробие път от полицейски коли, тичащи униформени и стотици фенове, изправени с лице към стените на околните сгради.

Задържаните са над 50.

Експертизата разкрива, че самоделката е с диаметър 12-16 см и е съдържала близо 500 гр смес от алуминий на прах и миниум. Огромна бомба, с която не се цели само звуков ефект.

Младен Младенов умира на следващата сутрин, след като усилията на лекарите се оказват напразни. От взрива той е получил разкъсване на белия и черния дроб както и на десния бъбрек, счупване на 6 ребра и обгаряне в областта на гърба.

Младен е погребал баща си две седмици преди собствената си смърт. В края на същата година си отива и майка му, съсипана от трагедията.

Полицията арестува двама привърженици на "Левски", за които смята, че са извършители на престъплението.

Ивелин Николаев с прякор Черупката е доказан участник в схватката и е хвърлял бомбички, твърдят свидетели. Той е познат сред запалянковците като човек, който изработва такива.

Но - така решава прокуратурата - тези, хвърляни от неговата ръка, са доста по-малки от огромната, убила Младен. Николаев е глобен с 600 лева за "извършване на непристойни действия" и още 730 лева разноски по делото.

Обвинение е отправено към Христиан Петков - Чочо, също "син" запалянко. Почти четири години минават, преди на 9 февруари 2004-а той да бъде оправдан поради липса на доказателства.

Не е уважен и гражданският иск от съпругата Ирена за 20 000 лева като обезщетение.

През 2007 г. е отхвърлен и последния апел пред Върховния касационен съд, ис което Петков е окончателно оправдан.

Така 17 години след насилствено причинената смърт на Младен Младенов, няма виновни. Няма и осъдени за един отнет човешки живот.