Германецът и брат му Миша имат къща в Княжеството, където изкарват най-много време през годината - а тя е доста натоварена и пълна с пътувания, в живота на професионалния тенисист.

Григор също е там, както и Ноле, с когото са почти съседи. Милош Раонич, Томаш Бердих, Данийл Медведев и още топ играчи също са избрали това малко райско място за своя втора родина.

"Всичко е удобно, близо - каза Зверев. - Тренировъчните комплекси са на супер ниво, има всичко необходимо. Спокойно е, а това е много важно за концентрацията.".

В Монте Карло от няколко дни не е толкова спокойно, като Андре Агаси и Радек Щепанек работят здраво с Ноле Джокович за неговото завръщане на корта след травма, Зверев, Григор и останалите са в разгара на най-тежката част от подготовката - предсезонната.

В радиус от километър-два, Княжеството предлага първокласни закрит и открити комплекси за тенис, с няколко вида настилки на кортовете.

Както и фитнесите и възможностите на стадион "Луи II", където Григор избра да прави беговите си упражнения преди няколко дни.