След мач, който продължи два часа и 30 минути, представителят на Люксембург победи италианеца Андреас Сепи с 2:1 сета (4:6, 7:6(5), 7:6(2). Мюлер започна лошо двубоя и изгуби първите три точки на свой сервис. Стигна до равенство, но въпреки това бе пробит.

Италианецът трудно затвърди пробива. Световният №28 изпусна точка за пробив в седмия гейм. Сепи просто сервираше прекалено добре и завърши сета с гейм на нула, за да го затвори с 6:4.

В началото на втория сет сервисът на Мюлер отново тотално се изгуби и той допусна нов ранен пробив. След това обаче го върна веднага.

При 4:3 Сепи някак си се измъкна и спаси подаването си, за да изравни. След това и Мюлер се справи след трудности на свой сервис и така логично се стигна до тайбрек.

В него Мюлер показа железни нерви и го затвори със 7:5 точки. В заключителния сет двата сервираха почти перфектно и точка за пробив така и не дойде, въпреки че на няколко пъти се стигаше до равенство 40:40.

В тайбрека Мюлер показа по-голяма класа и направи два мини пробива още в началото. Затвърди ги с асове и затвори мача след 7:2 точки.

В следващия кръг ще срещне победителя от двубоя между Мариуш Копил и Блаж Кавчич.