Някой от най-популярните личности от българския шоубизнес и телевизионен екран подгряха финала на Шампионската лига между Барселона и Манчестър Юнайтед, организиран от Heineken, един от основните спонсори на УЕФА.
Над 500 ВИП гости в София и 250 във Варна изживяха незабравими футболни емоции в уникалната атмосфера на римския Стадио Олимпико, която Heineken пресъздаде в залата на Рейнбоу плаза в София и клуб Рапонги във Варна.
Преди началото на финалната среща Тома и Нора от Мюзик Айдъл подгряха гостите с мини концерт. След това заедно с Теодор Койчинов и Ели Раданова от Варна разчувстваха дори и най-големите футболни фенове с акапелни изпълнения на химните на Манчестър Юнайтед и Барселона.
Освен че са запалени футболни фенове, телевизионните звезди Митко Павлов, Христо Запрянов, Станимир Гъмов и Лео от Биг Брадър показаха че притежават и завидни футболни умения на мини игрището в залата с биене на дузпи. Митко Павлов убедително се наложи над Гъмов, а Лео записа достойна загуба от Христо Запрянов. Включилата се по-късно в дузпите двойка Ути Бъчваров и Андрей от Сблъсък не успя да излъчи победител, а с по едно попадение и два пропуска двамата се съгласиха на спортсменско равенство.
Във Варна в оспорван двубой ТВ звездата Иван Чешмеджиев надделя над своя колега от предаването "Пълна лудница" Венци Куцаров с 2:1.
"Като един от основните спонсори на УЕФА, Heineken винаги създава незабравими емоции за футболните фенове по целия свят и това не подмина и България", каза Рууд ван ден Ейнден, генерален мениджър на Heineken за България.
"Щастливи сме, че в качеството си на най-международната марка бира успяхме да пренесем от Рим тук уникалната атмосфера на най-грандиозното футболно клубно събитие в света. Така накарахме и българските фенове да се почувстват важна част от световния футбол", добави г-н ван ден Ейнден по време на живата връзка между събитията в София и Варна.
Футболни предизвикателства Heineken беше подготвил и към дамите. ТВ звездата Мария Силвестър и други представителки на женския пол в София и Варна демонстрираха познания в сферата на футбола. Те взеха участие във футболен тест за дами и доказаха, че не само мъжете разбират от този спорт, отговаряйки правилно на всички въпроси на водещите.
Над 600 гости в двата града дадоха своята прогноза за крайния резултат от двубоя между Манчестър Юнайтед и Барселона. С томбола между позналите бяха изтеглени победителите - Станислав Джорджов от София и Георги Стоянов от Варна, които получиха като подарък голямата награда на вечерта – по една инсталация за наливна бира Heineken BeerTender.