Ето какво още гласи статията:
Бенитес никога няма да признае, че сбъркал пред журналист или пред свой играч, но когато опре до трансфери, испанецът не си поплюва. Веднага признава, че е сбъркал с привличането на даден играч и гледа да минимализира загубите си. Това се случи с Роби Кийн, който изкара едва половин сезон на "Анфийлд".
Колегата на Рафа, сър Алекс Фъргюсън, трябва да се поучи от него и да признае, че е сбъркал с Димитър Бербатов. Крайно време е шотландският спец да вдигне ръце от българина и да каже, че експериментът му се е провалил. В това няма нищо срамно. Безспорни са техническите качества на Бербатов, с които хвана окото на Фърги. Спецът хвърли рекордните за клуба 30,75 милиона лири, за да привлече бившият нападател на Тотнъм. Както и Хуан Себастиан Верон обаче, Дими е много талантлив футболист, който не пасва на "червените дяволи".
Бързи и убедителни атаки – това е стилът на Юнайтед. Бербатов може да задържа топката добре и с това привлече интереса на сър Алекс. Но това се оказа и част от проблема. Срещу Барселона, както и срещу Арсенал в Шампионската лига, българинът остана на пейката. Фъргюсън потърси по-бърза, по мобилна нападателна линия. В един идеален свят, може би щеше да е хубаво за Юнайтед да се възползва от стила на Бербатов, но реалистично погледнато, той е един от играчите, които спокойно могат да бъдат продадени през лятото.
Само Кристиано Роналдо, Неманя Видич и Едвин ван дер Саар са били титуляри в повече мачове от Бербатов. Българинът пък започна сред стартовите единайсет на "дяволите" в Шампионската лига едва пет пъти. Очаква се, че едно рекордно попълнение ще играе основна роля за отбора в заключителния етап от сезона. Маестро ли е Бербатов или дилетант – това се чудят всички на Острова от началото на кампанията.
Джонатан Норткрофт коментира и ситуацията около Карлос Тевес:
Аржентинецът е виновен, тъй като показа изключително егоистично поведение. Обвини ръководството, че го било унижило, тъй като започнал на пейката финала в Шампионската лига. Тевес се появи в повече мачове от Уейн Рууни, но постоянно мрънкаше, че не получава достатъчно игрово време. На финала в Рим не отправи нито един удар към противниковата врата. Във Висшата лига и Шампионската лига има общо седем гола, с два повече от Видич.
Головата ситуация при Бербатов не е много по-розова. Шест от 14 му попадения са във вратата на Селтик, Олборг, Уест Хем. Само един път пък българинът вкара на тим от топ шест в Англия – третото попадение срещу Челси при победата с 3:0.
Фъргюсън може да вземе за Тевес 25,5 милиона лири, а за Бербатов близо 18 милиона лири, за да закупи Карим Бензема от Лион, с който може да постигне евентуално целите, които не успя да реализира през вече изминалия сезон.
Бербо: Вярвам, че ще играя трети финал