"В лицето на тях тримата имаме вратари от световна класа. Знаем, че ако опазим мрежата си суха, в предни позиции разполагаме с футболисти, които ще си свършат работата и ще донесат победата. Това се доказа нагледно, когато направихме рекордната серия без допуснат гол. Ван дер Сар има голяма заслуга за нея, но също така е много важно как останалите му помагат, особено при статичните положения", коментира Стийл, след което даде пример за добрата работа на холандеца в най-напечените ситуации.
"Спомнете си дербито с Манчестър Сити в края на сезона. До 86-ата минута Едвин скучаеше, но тогава един удар на Мартин Петров го накара да се разтегне и да избие топката с върха на пръстите си. Отбелязал съм си това положение като едно от най-добрите спасявания за целия сезон", обясни специалистът.
В споменатия от него двубой Мартин Петров се появи на терена в 73-ата минута, малко по-рано като резерва влезе и Валери Божинов. Двамата българи се постараха да обърнат нещата в полза на "гражданите", но Юнайтед вече водеше с 2:0 и направи поредната си крчака към титлата. Шутът на Мартин пък бе най-сериозната заплаха за вратата на "червените дяволи" през целия мач.
"Ван дер Сар може и да е към края на кариерата си, но не е загубил своя ентусиазъм и присъствието му внася спокойствие в отбора. Всички са наясно с неговия огроммен опит и спокойствието му, но често се пропуска невероятното му майсторство, когато трябва да спре удар на съперников футболист. А едно ключово спасяване може да е не по-малко важно от това да отбележиш гол", завършва коментара си Ерик Стийл.