Тимът воден от треньора Петко Маринов държи първото място във временното класиране с 44 точки, с 3 повече от втория Дунав. Левски пък заема третата позиция с 36 точки, но почива в последния кръг. Четвъртият за момента Монтана е с 1 точка по-малко след днешния си успех над Хасково и се очаква да изпревари "сините" в крайното подреждане в редовния сезон, съобщи Гонг.

Двубоят в зала "Универсиада" започна сравнително равностойно и първата част завърши при резултат 21:16 точки за гостите. Втората четвърт обаче бе изцяло в полза на Нефтохимик, като бургазлийки отчаяха домакините с точната си стрелба от далечно разстнояние.

Почивката дойде при 48:31 точки, а най-голяма разлика достигна 19 точки в полза на Нефтохимик. Левски опита да се върне в мача и намали до 47:57 точки в края на третата част, но Нефтохимик не позволи разликата да падне под 7 точки. Гостите доминираха и в борбата под коша като спечелиха 42 борби срещу 27 за Левски.

В последния кръг през уикенда Левски почива, а Нефтохимик играе с Хасково. Плейофите пък започват в началото на април.

За победителите с 20 точки, от които 6 тройки се отчете Анна Соколан. Тя добави и 9 асистенции. С 18 точки завърши Ашли Гейл, който овладя и 9 борби.

За Левски най-резултатна бе Шарел Алън с 24 точки и 4 борби, а с 10 завърши Емилия Янчева.

В другите два мача от днес при дамите, Дунав се наложи при гостуването си на Берое със 73:61, а победата на Монтана като гост на Хасково със 74:67 най-вероятно ще донесе третото място на монтанчанки в крайното класиране от редовния сезон, който завършва на 30 март.