Така "сините" вече са с актив от два успеха и две поражения през новия сезон.

Пред малко публика в зала "Универсиада" нито един от двата отбора не успя да се откъсне сериозно в резултата. През първото полувреме "Теодо" имаше силна серия, която им даде двуцифрен аванс за кратко, а след почивката преднината на "Левски" на няколко пъти мина 10 точки.

"Сините" имаха страхотна успеваемост от тройката, като отбелязаха половината си точки оттам. Гостите заложиха на мощни центрове, но в края това не се оказа достатъчно.

В последната минута от мача двата състава влязоха при 6 точки аванс за "Левски", но с тройка на центъра на Теодо Джиканович интригата се върна. Гостите избраха да фаулират в оставащото време, но Лайнъл Чалмърс вкара достатъчно от линията, за да приключи всичко успешно за "Левски".

Пореден много силен мач за "Левски" изиграха Джумейн Джоунс и Павел Иванов, като първият бе близо до трипъл-дабъл – 12 точки, 19 борби и 8 асисртенции. Иванов добави 18 точки, а също толкова отбеляза и Лайънъл Чалмър.

За гостите центърът Саво Джикановч бе най-резултатен със 17 точки.

Следващият мач на "Левски" в Балакнската лига е повторение на последните два финала в надпреварата - "сините" гостуват на "Галил Гилбоа" в Израел, съобщи Гонг.