Денвър Нъгетс е на една победа от първата си титла в НБА, след като спечели и мач №4 от серията във финала срещу Маями.

Това се случи в залата на Хийт за втори път поред - 108:95, с което Денвър вече има аванс от 3-1 победи и ще може да затвори серията у дома в среща №5.

Това бе отборно усилие в чистия му вид. Разбира се, Никола Йокич бе в сърцето на всичко в първите минути на мача. Но след като се приземи върху крака на Макс Струс от съперника още в края на първата четвърт, видимо изпитваше проблеми с десния си глезен.

Сърбинът остана в игра, но в началото на последната част пък натрупа пет фаула и излезе, за да бъде запазен за евентуални драми в края.

Тогава Денвър водеше с 10 точки, а Маями тръгна в опит да навакса. Но разликата така и не падна под 5, като в отсъствието на големия лидер, тимът на гостите показа какво е най-силното му оръжие. Именно - отборната игра.

Включиха се всички.

Джамал Мъри вкара 15 точки, Аарън Гордън бе на високо ниво с 27, а Брюс Браун от скамейката добави 21. Той повтори подвизите на друга резерва - Крисчън Браун, който пък влезе и блесна в мач №3.

Йокич допринесе с 23 точки, 12 борби и 4 асистенции за своите 37 минути на игрището, в които бе на сто процента вероятно за не повече от 7. Но от пейката бе като играещ треньор, викайки и окуражавайки съиграчите си.

Тези на Маями напуснаха терена с вид на хора, очакващи най-лошото. Не, че този отбор не е показвал какъв характер има и в други тежки ситуации. Да не забравяме, че Хийт водеше с 3-0 във финалната серия на Изток срещу Бостън, допусна изравняване до 3-3 и отиде в залата на съперника за мач №7 напълно изгубил психологическото си предимство. И намери сили да победи.

Джими Бътлър (25 т.) и Бам Адебайо (20) бяха най-резултатни за Маями, който се изправя срещу загубата на титлата още в мач №5. Той е в нощта на понеделник срещу вторник.