Александър Везенков беше избран за най-полезен баскетболист на гръцкото първенство за сезон 2021/2022. Наградата за MVP идва след успешното му представяне с екипа на "Олимпиакос".

Българският национал бе с огромен принос за шампионската титла на Гърция, която бе първа за тима от 2016-а, както и за спечелената Купа на страната.

Сезонът пък бе увенчан с много силно представяне в евротурнирите, където Олимпиакос стигна до финалната четворка на Евролигата.

Наградата за "Най-полезен играч" в Гърция се определя чрез гласуване сред треньорите и капитаните на отборите, феновете, както и журналистите. 69,23% от капитаните и треньорите посочиха Везенков за победител, 28,94% от феновете, както и 77,08% от журналистите, като бившият играч на Барселона бе първи и в трите категории.

Това е втора подобна награда за Везенков, който бе номер 1 през сезона и през 2015-а, когато беше само на 19 години и все още се състезаваше за солунския Арис.

Очаква се скоро да има информация за бъдещето на Везенков, който има сериозни шансове да заиграе в НБА. Правата му бяха откупени от "Сакраменто Кингс", а българинът бе поканен за интервю от ръководството на елитния тим.

Преговорите между двете страни продължават, а самият Везенков заяви преди няколко дни, че се опитва да остане здраво стъпил на земята.